Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Παγκόσμια ημέρα θρόμβωσης: Τα τρία πρόσωπα της θρόμβωσης στη χώρα μας
[Iatronet]: Παγκόσμια ημέρα θρόμβωσης: Τα τρία πρόσωπα της θρόμβωσης στη χώρα μας

[Iatronet]: Παγκόσμια ημέρα θρόμβωσης: Τα τρία πρόσωπα της θρόμβωσης στη χώρα μας

Η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος είναι άγνωστη ακόμα στους πολλούς, αλλά σκοτώνει 50.000 άτομα κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Η κολπική μαρμαρυγή αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για θρομβοεμβολικά αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, τόνισε ο κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος, καρδιολόγος, Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑN» Hospital Center και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και στην Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.), κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας. 

Το εγκεφαλικό επεισόδιο που σχετίζεται με την κολπική μαρμαρυγή μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο, επεσήμανε ο κ. Ανδρικόπουλος, γιατί ευνοεί τη δημιουργία ευμεγέθων θρόμβων μέσα στις καρδιακές κοιλότητες. Οι ασθενείς έχουν διπλάσιες πιθανότητες να καταλήξουν με μόνιμη αναπηρία, ενώ είναι πιθανότερο να χάσουν τη ζωή τους, σε σχέση με τους ασθενείς που παθαίνουν εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία δεν σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή.

Μια μεγάλη μελέτη του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας έδειξε ότι στη χώρα μας το 3% του πληθυσμού άνω των 14 ετών πάσχει από κολπική μαρμαρυγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!