Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: ΟΗΕ: Η κλιματική αλλαγή θα ”σπρώξει” ακόμα 122 εκατ. ανθρώπους στη φτώχεια
[Iatronet]: ΟΗΕ: Η κλιματική αλλαγή θα ”σπρώξει” ακόμα 122 εκατ. ανθρώπους στη φτώχεια

[Iatronet]: ΟΗΕ: Η κλιματική αλλαγή θα ”σπρώξει” ακόμα 122 εκατ. ανθρώπους στη φτώχεια

Η κλιματική αλλαγή φέρνει πίσω αβεβαιότητες από τις εποχές που ο άνθρωπος ήταν κυνηγός- τροφοσυλλέκτης, τονίζει η FAO του ΟΗΕ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε κατάσταση φτώχειας θα μπορούσε να αυξηθεί μέχρι κατά 122 εκατ. εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα έκθεση της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Η έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο «The State of Food and Agriculture 2016», τονίζει πως παρότι η κλιματική αλλαγή «είναι μόλις ένας από τους παράγοντες που οδηγούν στη φτώχεια και την επισιτιστική ανασφάλεια», οι συνέπειές του πρόκειται να είναι μεγάλες κατά τα χρόνια που έρχονται.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός που ζει σε κατάσταση φτώχειας θα μπορούσε να αυξηθεί «κατά μεταξύ 35 και 122 εκατ. μέχρι το 2030, σε σύγκριση με ένα μέλλον χωρίς την κλιματική αλλαγή», αποκάλυψε το κείμενο, επικαλούμενο έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Υποσαχάρια Αφρική θα βιώσει το πιο σοβαρό πλήγμα, εξαιτίας του ότι ο πληθυσμός της βασίζεται περισσότερο στη γεωργία, διευκρινίζει.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την επισιτιστική ασφάλεια», επανέλαβε σε ανακοίνωση του ο José Graziano da Silva, γενικός επικεφαλής στην FAO.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!