Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Μεγάλη διεθνής συμμετοχή στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από τον καπνό
[Iatronet]: Μεγάλη διεθνής συμμετοχή στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από τον καπνό

[Iatronet]: Μεγάλη διεθνής συμμετοχή στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από τον καπνό

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν επιδημιολογικά δεδομένα για το φορτίο του καπνίσματος παγκοσμίως, και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη 30.05.2019 ολοκληρώθηκε το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο για τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού “2nd Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction” με συμμετοχή 32 διακεκριμένων ελλήνων και διεθνών ομιλητών. Το συνέδριο παρακολούθησαν 142 συμμετέχοντες από 20 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Εκουαδόρ, Ελβετία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιρλανδία, Ισλανδία, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Μ. Βρετανία, Νότιο Αφρική, Ουκρανία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία, Χιλή). Παρουσιάστηκαν 24 επιστημονικές εργασίες ως προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις. Το συνέδριο περιλάμβανε 10 συνεδρίες, στις δύο από τις οποίες παρουσιάστηκαν οι προφορικές ανακοινώσεις.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν επιδημιολογικά δεδομένα για το φορτίο του καπνίσματος παγκοσμίως, και ειδικότερα στην Ελλάδα. Τα διεθνή δεδομένα του Π.Ο.Υ. δείχνουν μείωση στα ποσοστά των ενήλικων καπνιστών, κυρίως στις χώρες με υψηλά εισοδήματα. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των καπνιστών παγκοσμίως είναι σε αύξηση. Στην Ελλάδα το ποσοστό των καπνιστών ανέρχεται σε 37%, και παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη. Σε πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (2017) που παρουσίασε η κ. Αναστασία Μπαρμπούνη, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, για τη σχέση του ηλ. τσιγάρου με τη διακοπή του καπνίσματος στην Αττική, καταγράφηκε ότι 5% του πληθυσμού χρησιμοποιεί ηλ. τσιγάρο, με την πλειονότητα να είναι άνδρες στις ηλικίες των 18-24 και 25-39 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!