Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 13 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Οι καλές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια ωφελούν την ψυχική και σωματική υγεία
[Iatronet]: Οι καλές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια ωφελούν την ψυχική και σωματική υγεία

[Iatronet]: Οι καλές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια ωφελούν την ψυχική και σωματική υγεία

Hλικιωμένοι με ευχάριστες αναμνήσεις αρχικών σχέσεων με τους γονείς ήταν πιο πιθανό να έχουν καλύτερη υγεία, λιγότερες χρόνιες νόσους και χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Παιδικές αναμνήσεις καλών σχέσεων με τους γονείς μπορούν να ωφελήσουν τη σωματική και ψυχική υγεία, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι ηλικιωμένοι με ευχάριστες αναμνήσεις αρχικών σχέσεων με τους γονείς ήταν πιο πιθανό να έχουν καλύτερη υγεία, λιγότερες χρόνιες νόσους και χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 22.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν από τα 45 τους χρόνια για 18 έτη ή για έξι χρόνια μετά την ηλικία των 50.

Όσοι ανακαλούσαν υψηλότερα επίπεδα τρυφερότητας από τη μητέρα τους τα πρώτα τους χρόνια, είχαν καλύτερη σωματική υγεία και λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης.

Οι συμμετέχοντες που θυμόνταν περισσότερη στήριξη στην παιδική ηλικία από τον πατέρα τους είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, ανακάλυψε η έρευνα.

Ο William Chopik, του Michigan State University, δήλωσε ότι κάποιος θα περίμενε οι παιδικές αναμνήσεις να έχουν όλο και λιγότερη σημασία με το πέρασμα του χρόνου αλλά αυτές οι αναμνήσεις προέβλεπαν καλύτερα τη σωματική και ψυχική υγεία, όταν οι άνθρωποι έφταναν στη μέση ηλικία και πέρα.

Η έρευνα ανακάλυψε σχέση μόνο και δεν απέδειξε ότι είναι αιτιατή. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ καλών παιδικών αναμνήσεων και καλύτερης υγείας αργότερα στη ζωή ήταν ισχυρότερη σε όσους ανακαλούσαν καλή σχέση με τη μητέρα έναντι του πατέρα.

Η Robin Edelstein, του University of Michigan’s Personality, Relationships and Hormones Lab, δήλωσε ότι αυτό μπορεί ενδεχομένως να αντιπροσωπεύει τις ευρύτερες πολιτισμικές καταστάσεις του παρελθόντος όταν μεγάλωναν οι συμμετέχοντες, επειδή οι μητέρες ήταν οι κύριοι φροντιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!