Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Γήρανση του πληθυσμού και ανθυγιεινές συνήθειες αναμένεται να αυξήσουν τα περιστατικά καρκίνου παγκοσμίως
[Iatronet]: Γήρανση του πληθυσμού και ανθυγιεινές συνήθειες αναμένεται να αυξήσουν τα περιστατικά καρκίνου παγκοσμίως

[Iatronet]: Γήρανση του πληθυσμού και ανθυγιεινές συνήθειες αναμένεται να αυξήσουν τα περιστατικά καρκίνου παγκοσμίως

H νέα έκδοση του ’τλαντα για τον καρκίνο αναφέρει ότι το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης προστίθενται στον κίνδυνο.

Λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της γήρανσης, ο αριθμός περιστατικών καρκίνου αναμένεται να αυξηθεί 60% παγκοσίως μέχρι το 2040-αλλά οι ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την άνοδο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της νέας έκδοσης του ’τλαντα για τον καρκίνο. Σημειώνει ότι το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης προστίθενται στον κίνδυνο.

Ο ’τλας- επισκόπηση του καρκίνου παγκοσμίως- είναι αποτέλεσμα της American Cancer Society (ACS), Union for International Cancer Control, και International Agency for Research on Cancer (IARC).

Ο καρκίνος είναι η κύρια ή δεύτερη κύρια αιτία θανάτου πριν την ηλικία των 70, σε 91 χώρες.

Η Dr. Elisabete Weiderpass, σημείωσε ότι ο καρκίνος είναι θέμα βιώσιμης.ανάπτυξης.

Ο καπνός είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο που μπορεί να προληφθεί, σύμφωνα με τον Ατλαντα. Το 2017, το κάπνισμα πήρε 2,3 εκατομμύρια ζωές-το 24% όλων των θανάτων από καρκίνο.

Οι λοιμώδεις παράγοντες ευθύνονται για 15% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου αλλά η αναλογία ποικίλλει ευρέως- από 4% σε πολλές εύπορες χώρες έως άνω του 50% σε υποσαχάριες χώρες.

’νω του 90% των καρκίνων που συνδέονται με λοιμώξεις προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, τον ιό της ηπατίτιδας Β και της ηπατίτιδας C.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!