Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Έρευνα συνδέει τη μεγάλη χρήση κάνναβης με την οστεοπόρωση
[Iatronet]: Έρευνα συνδέει τη μεγάλη χρήση κάνναβης με την οστεοπόρωση

[Iatronet]: Έρευνα συνδέει τη μεγάλη χρήση κάνναβης με την οστεοπόρωση

Σε έρευνα που εξέτασε την επίδραση της κάνναβης στον ΔΜΣ, ερευνητές του University of Edinburgh διαπίστωσαν ότι κάνουν μεγάλη χρήση είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν μελλοντικά μειωμένη οστική πυκνότητα και κατάγματα.

’νθρωποι που συχνά καπνίζουν μεγάλες ποσότητες μαριχουάνας μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο μειωμένη οστική πυκνότητα και κατάγματα, ανέφεραν ερευνητές.

Σε έρευνα που εξέτασε την επίδραση της κάνναβης στον ΔΜΣ, ερευνητές του University of Edinburgh διαπίστωσαν ότι κάνουν μεγάλη χρήση είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν μελλοντικά οστεοπόρωση. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The American Journal of Medicine.

Ο ερευνητής Stuart Ralston δήλωσε ότι γνωρίζουμε ότι τα συστατικά της κάνναβης μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία των κυττάρων των οστών αλλά δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους που κάνουν τακτική χρήση.

Οι ερευνητές εστίασαν σε 170 ανθρώπους που κάπνιζαν τακτικά μαριχουάνα και 114 μη χρήστες, με χρήση DEXA scan, το οποίο μετρά την οστική πυκνότητα. Τακτικοί χρήστες φάνηκε να έχουν 5% χαμηλότερη οστική πυκνότητα σε σχέση με τους μη χρήστες.

Όσοι έκαναν μέτρια χρήση δεν είχαν διαφορά από τους μη χρήστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!