Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Εντοπίστηκαν περισσότερα γονίδια που συνδέονται με τη λεύκη
[Iatronet]: Εντοπίστηκαν περισσότερα γονίδια που συνδέονται με τη λεύκη

[Iatronet]: Εντοπίστηκαν περισσότερα γονίδια που συνδέονται με τη λεύκη

Διεθνής ομάδα ερευνητών εντόπισε 23 νέες τοποθεσίες στο γονιδίωμα οι οποίες συνδέονται με ευαισθησία στη λεύκη. Η ανακάλυψη διπλασιάζει τον αριθμό των γνωστών γονιδίων που συνδέονται με τη νόσο.

Ερευνητές εντόπισαν περισσότερα γονίδια που συνδέονται με τη λεύκη, μια αυτοάνοση νόσο.

Διεθνής ομάδα ερευνητών εντόπισε 23 νέες τοποθεσίες στο γονιδίωμα οι οποίες συνδέονται με ευαισθησία στη λεύκη. Αυτό διπλασιάζει τον αριθμό των γνωστών γονιδίων που συνδέονται με τη νόσο.

Η λεύκη μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με άλλες αυτοάνοσες νόσους, όπως θυρεοειδική νόσο, ρευματοειδή αρθρίτιδα, διαβήτη τύπου 1 στον ενήλικα, νόσο του Addison και ερυθηματώδη λύκο.

Η γνώση περισσότερων στοιχείων σχετικά με τα αίτια της λεύκης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες ανακαλύψεις σχετικά με την αγωγή για άλλες παθήσεις, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο ερευνητής Dr. Richard Spritz, του University of Colorado School of Medicine, ανακάλυψε σχέσεις μεταξύ των γονιδίων που εμπλέκονται στη λεύκη και ορισμένων άλλων παθήσεων. Δεν είναι σαφές αν αυτό δείχνει κοινά αίτια. Τα ευρήματα υποδεικνύουν υποσχόμενες περιοχές μελλοντικής μελέτης.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature Genetics.

Πηγές: Nature Genetics.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!