Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Η έκθεση των μικρών παιδιών στον καπνό του τσιγάρου αυξάνει τα προβλήματα συμπεριφοράς
[Iatronet]: Η έκθεση των μικρών παιδιών στον καπνό του τσιγάρου αυξάνει τα προβλήματα συμπεριφοράς

[Iatronet]: Η έκθεση των μικρών παιδιών στον καπνό του τσιγάρου αυξάνει τα προβλήματα συμπεριφοράς

Αν ένα παιδί εκτεθεί νωρίς στον καπνό του τσιγάρου μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα στο σχολείο, καθώς και ορισμένες αλλαγές συμπεριφοράς, έδειξε νέα έρευνα.

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι αν ένα παιδί εκτεθεί νωρίς στον καπνό του τσιγάρου μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα στο σχολείο, καθώς και ορισμένες αλλαγές συμπεριφοράς.

Η έκθεση στον καπνό είναι τοξική για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο όταν ένα παιδί είναι πιο ευάλωτο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Η καθηγήτρια Linda Pagani, του University of Montreal, δήλωσε ότι μικρά παιδιά έχουν μικρό έλεγχο σχετικά με την έκθεση στον καπνό, στο σπίτι, που θεωρείται τοξική για τον εγκέφαλο όταν η ανάπτυξή του είναι σημαντική.

Οι γονείς που καπνίζουν κοντά στα παιδιά τους, συχνά τα εκθέτουν σε παθητικό κάπνισμα.

Μη φυσιολογική ανάπτυξη εγκεφάλου μπορεί να προκληθεί από χρόνια ή μεταβατική έκθεση σε τοξικά χημικά και αέρια στο παθητικό κάπνισμα. Αυτές οι ουσίες τελικά στερεοποιούνται και δημιουργούν το κάπνισμα από τρίτο χέρι.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ισχυρές ενδείξεις που υποδεικνύουν άλλους κινδύνους στο αναπτυσσόμενο εγκεφαλικό σύστημα που κυβερνά συμπεριφορικές αποφάσεις, κοινωνική και συναισθηματική ζωή, καθώς και τη νοητική λειτουργία.

Η αντικοινωνική συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από θέληση να βλάψει κάποιος τους άλλους, έλλειψη θετικών προς την κοινωνία αισθημάτων και παράκαμψη των κοινωνικών κανόνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!