Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: ΕΦΕΤ: Ο Ελληνας καταναλωτής μπορεί να αισθάνεται ασφαλής
[Iatronet]: ΕΦΕΤ: Ο Ελληνας καταναλωτής μπορεί να αισθάνεται ασφαλής

[Iatronet]: ΕΦΕΤ: Ο Ελληνας καταναλωτής μπορεί να αισθάνεται ασφαλής

”Έγινε συστηματική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για περισσότερο αποτελεσματικούς ελέγχους.”

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – ΕΦΕΤ παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου σήμερα στα γραφεία του ΕΦΕΤ, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Χρόνης Πολυχρονίου, λίγο πριν δώσει τον λόγο στον υπουργό, είπε: «Θέλω να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες, τους καταναλωτές και να τους εγγυηθώ ότι η ελληνική διατροφή, τα ελληνικά τρόφιμα, ιδιαίτερα της αγροτικής μας παραγωγής, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ασφαλή, ποιοτικά και διάσημα και θα αποτελούν βασικό μοχλό της αναπτυξιακής και οικονομικής προοπτικής της χώρας. Ο ΕΦΕΤ εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο προστασίας του καταναλωτή αλλά η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ευθύνη όλων μας. Τώρα, σε ό,τι αφορά τα επιτεύγματα και την ποιοτική στροφή του ΕΦΕΤ που παρατηρείται, στο αν δηλαδή αυτός έγινε περισσότερο επιχειρησιακός και περισσότερο χρηστικός για τον καταναλωτή, αυτό επιτεύχθηκε κάτω από τη συνολική καθοδήγηση αυτής της κυβέρνησης και τις συγκεκριμένες οδηγίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Στη συνέχεια, ο Στ. Αραχωβίτης δήλωσε: «Σας καλέσαμε εδώ, στην ψυχή και στην καρδιά της προστασίας του τροφίμου. Κατ αρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στην ποιότητα των ελληνικών τροφίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!