Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Dupilumab: Δεκτή αίτηση για εξέταση κατά προτεραιότητα από τον FDA
[Iatronet]: Dupilumab: Δεκτή αίτηση για εξέταση κατά προτεραιότητα από τον FDA

[Iatronet]: Dupilumab: Δεκτή αίτηση για εξέταση κατά προτεραιότητα από τον FDA

Η Αίτηση για ’δεια Βιολογικού Προϊόντος για το dupilumab περιέχει στοιχεία από τρεις πιλοτικές μελέτες φάσης 3 από το παγκόσμιο πρόγραμμα LIBERTY AD που περιελάμβανε περισσότερους από 2.500 ασθενείς.

Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ανακοίνωσαν ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αποδέχθηκε προς εξέταση κατά προτεραιότητα την Αίτηση για ’δεια Βιολογικού Προϊόντος (BLA) για το dupilumab για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με ανεπαρκώς ελεγχόμενη μέτρια-έως-σοβαρή ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ), μια σοβαρή, χρόνια φλεγμονώδη ασθένεια του δέρματος.

Η αίτηση έχει λάβει Prescription Drug User Fee Act (PDUFA) με καταληκτική ημερομηνία την 29η Μαρτίου 2017. Η υπό δοκιμή βιολογική θεραπεία με dupilumab αναστέλλει τη σηματοδότηση των IL-4 και IL-13, δύο βασικών κυτοκινών που είναι απαραίτητες για την ανοσολογική απόκριση τύπου 2 (συμπεριλαμβανομένων των Th2), η οποία πιστεύεται ότι εμπλεκεται σημαντικά στην παθογένεια της νόσου.

Η Αίτηση για ’δεια Βιολογικού Προϊόντος (BLA) για το dupilumab περιέχει στοιχεία από τρεις πιλοτικές μελέτες φάσης 3 από το παγκόσμιο πρόγραμμα LIBERTY AD που περιελάμβανε περισσότερους από 2.500 ασθενείς. Στόχος των μελετών ήταν να αξιολογηθεί το dupilumab ως μονοθεραπεία (SOLO 1 και SOLO 2) και σε ταυτόχρονη χορήγηση με τοπικά κορτικοστεροειδή (CHRONOS), σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια-έως-σοβαρή ΑΔ των οποίων η νόσος δεν ελέγχεται επαρκώς με συνταγογραφούμενες θεραπείες που εφαρμόζονται τοπικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!