Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Το DHA ωφελεί ανθρώπους με ελαφρά νοητική εξασθένηση
[Iatronet]: Το DHA ωφελεί ανθρώπους με ελαφρά νοητική εξασθένηση

[Iatronet]: Το DHA ωφελεί ανθρώπους με ελαφρά νοητική εξασθένηση

Νέα έρευνα έδειξε σημαντική διαφορά στο IQ συμμετεχόντων με ελαφρά νοητική εξασθένηση που έλαβαν αυτό το είδος ωμέγα-3 λιπαρών οξεων έναντι της ομάδας του placebo.

Αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας υποστηρίζουν τα οφέλη του DHA, που είναι είδος ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, στις νοητικές ικανότητες τα οποία παρατηρήθηκαν με δόσεις 900 mg ημερησίως και άνω.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε 240 ανθρώπους 65 ετών και άνω με ελαφρά νοητική εξασθένηση.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν 2g DHA την ημέρα ή placebo (καλαμποκέλαιο) για 12 μήνες. Οι συγκεκριμένες μετρήσεις νοητικής λειτουργίας μετρήθηκαν στην έναρξη, στους 6 και στους 12 μήνες.

Η έρευνα έδειξε ότι υπήρξε σημαντική διαφορά στο IQ της ομάδας του DHA έναντι της ομάδας του placebo. Το IQ στην πρώτη ήταν 10% υψηλότερο έναντι της δεύτερης.

Επιπλέον, υπήρχαν στατιστικά σημαντικές αυξήσεις σε 2 υποομάδες του IQ που θεωρούνται δείκτες μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης μνήμης.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι συμπληρώματα DHA με δόση 2g ημερησίως για 12 μήνες, στην ομάδα ελαφράς νοητικής εξασθένησης, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη νοητική λειτουργία.

Ενώ χρειάζονται νέες έρευνες που θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα, η νέα έρευνα προστίθεται στις ενδείξεις για το DHA και το ρόλο του στη στήριξη των νοητικών ικανοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!