Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: Η άπνοια ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2
[Iatronet]: Η άπνοια ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

[Iatronet]: Η άπνοια ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη πρόληψης της άπνοιας και εξέτασης για αυτήν σε ασθενείς με ιδιαίτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Η αποφρακτική άπνοια ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα έρευνα.
Τα ευρήματα στηρίζουν συστάσεις του International Diabetes Federation ότι ασθενείς με τη μια πάθηση θα πρέπει να εξετάζονται και για την άλλη.

Ο ερευνητής Mako Nagayoshi, του Nagasaki University Graduate School of Biomedical Science, στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι τα τελευταία 20 χρόνια συσσωρεύονται ενδείξεις ότι η άπνοια ύπνου ενδεχομένως συνδέεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη και τον διαβήτη τύπου 2.

Για τη νέα έρευνα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία 1.453 συμμετεχόντων με μέση ηλικία τα 63 χρόνια. Όλοι υποβλήθηκαν σε έρευνα ύπνου στο σπίτι και δεν είχαν διαβήτη στην αρχή.

Με βάση τις έρευνες για τον ύπνο, οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τους συμμετέχοντες ως φυσιολογικού ύπνου ή με μέτρια ελαφρά ή σοβαρή άπνοια.

Μετά από περίπου 13 χρόνια, 285 άνθρωποι εμφάνισαν διαβήτη τύπου 2. Όσοι είχαν σοβαρή αποφρακτική άπνοια στην έναρξη είχαν περίπου 70% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη σε σχέση με όσους κατηγοριοποιήθηκαν ως φυσιολογικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!