Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: 9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τη ρινοπλαστική
[Iatronet]: 9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τη ρινοπλαστική

[Iatronet]: 9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τη ρινοπλαστική

Θεωρείται από τεχνική άποψη μια από τις δυσκολότερες επεμβάσεις τις αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Η ρινοπλαστική είναι πλαστική χειρουργική επέμβαση της μύτης. Γίνεται τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους αφού μπορεί να βελτιώσει την όψη και το σχήμα της μύτης και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του αναπνευστικού συστήματος. Το πιο σημαντικό στη ρινοπλαστική είναι το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου και να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του δείχνοντας όσο πιο φυσικό γίνεται.

Θεωρείται από τεχνική άποψη μια από τις δυσκολότερες επεμβάσεις τις αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και για το λόγο αυτό ο γιατρός θα πρέπει να είναι άριστα εκπαιδευμένος και έμπειρος. ​

Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης η ρινοπλαστική ενισχύει την αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και γενικότερα επιφέρει ένα επαναστατικά θετικό αποτέλεσμα.

Τι είναι η ρινοπλαστική;

Είναι μια από τις πιο γνωστές και συνηθισμένες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και έχει σαν σκοπό την αισθητική βελτίωση της μύτης, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων για ρινοπλαστική;

Συνήθως, γυναίκες και άνδρες που εμφανίζουν δυσμορφίες στη μύτη λόγω κληρονομικότητας και λόγω τραυματισμών είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Εδώ συνήθως ενοχλεί η μεγάλη γαμψή μύτη, ή η μύτη με ύβο (καμπούρα), ή πλατιά με μεγάλα ρουθούνια μύτη, ή στραβή μύτη συνήθως λόγω τραυματισμού, ή μύτη με εξογκωμένη την άκρη της (ακρορίνιο ) κλπ.

Υπάρχει και κάποιο ποσοστό που φαντασιώνεται δυσμορφίες χωρίς να υπάρχουν και χρειάζεται την υποστήριξη ψυχολόγου και όχι πλαστικού χειρουργού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!