Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Iatronet]: 61χρονος το πρώτο θύμα της γρίπης
[Iatronet]: 61χρονος το πρώτο θύμα της γρίπης

[Iatronet]: 61χρονος το πρώτο θύμα της γρίπης

Συνέχιση της προσπάθειας για εμβολιαστική κάλυψη των ευπαθών πληθυσμών, στους οποίος περιλαμβάνονται ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα, ζητεί ο ECDC.

Ένας 61χρονος άνδρας, είναι το πρώτο θύμα της γρίπης κατά την τρέχουσα περίοδο. Ο άτυχος άνδρας προβλήθηκε από ιό τύπου Β, ο οποίος είναι εξαιρετικά σπάνιος κατά την τρέχουσα περίοδο.

Δεν είχε εμβολιαστεί, παρότι ανήκε σε ομάδα, για την οποία προτείνεται το αντιγριπικό εμβόλιο, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίοεπιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμώξεων (ECDC), σε υψηλό κίνδυνο βρίσκονται ηλικιωμένοι και άτομα με καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα. Σε επιδημιολογική έκθεση, που επισυνάπτεται πιο κάτω, τονίζουν πως η επιδημία ξεκίνησε πιο νωρίς και αναμένεται να κορυφωθεί στις γιορτές, όταν τα συστήματα Υγείας έχουν κενά.

Αξιολογώντας τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες, οι επιστήμονες του ECDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κάνουν λόγο για πιθανό κίνδυνο υψηλής θνησιμότητας στους ηλικιωμένους.

Στην Ελλάδα, κυκλοφορεί σχεδόν ο ίδιος συνδυασμός στελεχών του ιού, όπως προκύπτει και από το δελτίο του ΕΟΔΥ.

Αν και η δραστηριότητα του ιού στη χώρα μας θεωρείται ακόμη χαμηλή, τέσσερα άτομα έχουν ήδη νοσηλευτεί με σοβαρές επιπλοκές γρίπης. Από αυτούς, κανένας δεν είχε εμβολιαστεί, παρότι ανήκαν σε ομάδες πληθυσμού στις οποίες ενδείκνυται ο εμβολιασμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IATRONET

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!