Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Vision Urbanetic: Το όραμα της Mercedes-Benz για τις πόλεις του μέλλοντος! (pics)
[Gazzetta]: Vision Urbanetic: Το όραμα της Mercedes-Benz για τις πόλεις του μέλλοντος! (pics)

[Gazzetta]: Vision Urbanetic: Το όραμα της Mercedes-Benz για τις πόλεις του μέλλοντος! (pics)

Στο αυτόνομα οδηγούμενο πλαίσιο μπορεί να προσαρμόζεται μία μονάδα μεταφοράς φορτίου ή μία μονάδα μεταφοράς επιβατών, ανάλογα με τις ανάγκες.

Η Mercedes-Benz Vans παρουσιάζει το Vision Urbanetic, μία επαναστατική ιδέα κινητικότητας, η οποία δείχνει το πως φαντάζεται τις πόλεις του μέλλοντος. Το Vision Urbanetic καταργεί τη διάκριση ανάμεσα στη μετακίνηση επιβατών και τη μεταφορά αγαθών. Επιτρέπει τη βιώσιμη, αποδοτική και on demand μεταφορά επιβατών και αγαθών, και υιοθετεί μία πρωτοποριακή προσέγγιση, προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πόλεων, των επιχειρήσεων από διαφόρους κλάδους, καθώς και των κατοίκων πόλεων και ταξιδιωτών. Η ιδέα μειώνει τις κυκλοφοριακές ροές, αποσυμφορεί τα αστικά κέντρα και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Στο πλαίσιο μίας ολιστικής λύσης, το Vision Urbanetic αντιμετωπίζει τις μελλοντικές αστικές προκλήσεις και προσφέρει καινοτόμες λύσεις. Η οραματική ιδέα βασίζεται σε αυτό-οδηγούμενα, ηλεκτροκίνητα πλαίσια οχημάτων στα οποία μπορούν να τοποθετούνται εναλλάξιμα αμαξώματα για τη μεταφορά είτε επιβατών είτε αγαθών. Ως όχημα διαμοιρασμού διαδρομής, το Vision Urbanetic μπορεί να φιλοξενεί έως δώδεκα επιβάτες, ενώ η μονάδα μεταφοράς φορτίου χωράει έως δέκα παλλέτες EPAL. Στο όχημα συνολικού μήκους 5,14 μέτρων μπορεί να προσαρμόζεται ένας χώρος φόρτωσης 3,70 μέτρων.

Επιπλέον, το concept όχημα ενσωματώνει και μία ηλεκτρονική υποδομή που αναλύει σε πραγματικό χρόνο την προσφορά και τη ζήτηση σε δεδομένη περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!