Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Στον τελικό του διαγωνισμού «F1 in Schools» η ελληνική Αrrow Racers
[Gazzetta]: Στον τελικό του διαγωνισμού «F1 in Schools» η ελληνική Αrrow Racers

[Gazzetta]: Στον τελικό του διαγωνισμού «F1 in Schools» η ελληνική Αrrow Racers

H ομάδα της Arrow Racers θα εκπροσωπήσει μαζί με άλλες δύο ελληνικές την πατρίδα μας στον τελικό του διαγωνισμού τεχνολογίας για μαθητές στο Άμπου Ντάμπι!

Από τις 22 – 27 Nοεμβρίου 2019 στο Άμπου Ντάμπι, την ίδια εβδομάδα με το Grand Prix της Formula 1, θα διεξαχθεί και ο τελικός του παγκόσμιου πρωταθλήματος ““F1 in Schools”, που αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο για μαθητές. Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που επιτρέπει στους μικρούς μαθητές να εντρυφήσουν στις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Εξήντα ομάδες από 25 χώρες θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο και αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της F1.

Πολύ συνοπτικά, κάθε ομάδα συμμετέχει με μια αεροδυναμική φόρμουλα μινιατούρα από πολυουρεθάνη, δικής της κατασκευής αλλά βάσει προδιαγραφών, που κινείται με την πυροδότηση μιας αμπούλας πεπιεσμένου αέρα στο πίσω μέρος της. Η μικρή φόρμουλα συναγωνίζεται σε αγώνες ταχύτητας με αυτές των άλλων ομάδων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Επιπλέον, κάθε ομάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτερού για τον διαγωνισμό και πολλά ακόμα. Οι μικροί μαθητές δηλαδή φτιάχνουν από το μηδέν όχι μόνο μια μικρή φόρμουλα αλλά και μια ολόκληρη αγωνιστική ομάδα, υπό κλίμακα φυσικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!