Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Στο ΣτΕ ο Βασιλακόπουλος και οι Ομοσπονδίες για τον νέο αθλητικό νόμο
[Gazzetta]: Στο ΣτΕ ο Βασιλακόπουλος και οι Ομοσπονδίες για τον νέο αθλητικό νόμο

[Gazzetta]: Στο ΣτΕ ο Βασιλακόπουλος και οι Ομοσπονδίες για τον νέο αθλητικό νόμο

Το αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αποτελεί πλέον νόμο του κράτους και θεωρείται βέβαιο πως οι αθλητικές ομοσπονδίες, μεταξύ αυτών και η ΕΟΚ, θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το νομοσχέδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις προ της ψήφισης του από τις αθλητικές ομοσπονδίες λόγω του ορίου ηλικίας που θέτει αλλά και τον περιορισμό της θητείας των διοικούντων ενώ πριν συζητηθεί η ένσταση αντισυνταγματικότητας, ο Λευτέρης Αυγενάκης απέσυρε τη διάταξη περί αναδρομικότητας και διατήρησε τη διάταξη περί ορίου ηλικίας, διαφοροποιώντας την από τα 70 στα 71 έτη.

Οι περιπτώσεις των κ.κ. Βασιλακόπουλου και Διαθεσόπουλου είναι οι πιο χαρακτηριστικές που διοικούν επί σειρά πολλών ετών και έχουν φτάσει ή ξεπεράσει τις τρεις θητείες τους ως πρόεδροι.

Πλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι αθλητικές ομοσπονδίες, που έχουν ήδη εκφράσει τις έντονες ενστάσεις τους θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρώντας αντισυνταγματικές τις διατάξεις περί θητειών και ορίων ηλικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!