Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Στις 8 Ιουνίου ο 9ος Υπερμαραθώνιος γύρος της Πάρου
[Gazzetta]: Στις 8 Ιουνίου ο 9ος Υπερμαραθώνιος γύρος της Πάρου

[Gazzetta]: Στις 8 Ιουνίου ο 9ος Υπερμαραθώνιος γύρος της Πάρου

Ένας από τους ιστορικότερους Υπερμαραθωνίους της Ελλάδας διοργανώνεται και φέτος στην Πάρο το Σάββατο, 9 Ιουνίου.

Το πολύ σημαντικό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της Πάρου, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από όλους τους φορείς του νησιού, δίνει ραντεβού εκκίνησης στις 17.00 στην κεντρική πλατεία Μαντώς Μαυρογένους στην Παροικιά και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24.00 στον ίδιο χώρο. Ο Γύρος της Πάρου έχει παράδοση και μεράκι στην διοργάνωσή του, την οποία έχει αναλάβει ο ΑΟ Πάρου και ο Δήμος, με τη συμμετοχή 150 περίπου εθελοντών και την πολύτιμη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας,του Λιμεναρχείου της ΕΟΔ του Κ.Υγείας Πάρου και του ΕΚΑΒ.

O Γύρος της Πάρου πρωτοδιανύθηκε συστηματικά από δρομείς στο τέλος της δεκαετίας του ’80, όταν μια παρέα από Σπαρταθλητές συμπεριέλαβαν την διαδρομή στην Αυγουστιάτικη προετοιμασία τους. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Μάριος Φουρνάρης.

Στις 25 Αυγούστου του 2001 οργανώθηκε για πρώτη φορά σαν επίσημος Υπερμαραθώνιος αγώνας και σύντομα καθιερώθηκε στην καρδιά των δρομέων από όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή δρομέων «θρύλων», όπως οι Κούρος, Τριανταφύλλου, Χαλκιάς, Στάμος, Καραβασίλης, Αντωνόπουλος και άλλοι. Στόχος του ήταν να υπηρετήσει τον αγνό ερασιτεχνικό αθλητισμό, γι’ αυτό και είχεα αγωνιστικό και όχι ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Ο προσωπικός αγώνας του κάθε αθλητή ήταν ο τερματισμός και όχι η διάκριση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!