Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Οι «ροκάδες» είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί! 
[Gazzetta]: Οι «ροκάδες» είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί! 

[Gazzetta]: Οι «ροκάδες» είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί! 

Μια έρευνα που έγινε από κινεζικό πανεπιστήμιο, αποκαλύπτει ότι όσο πιο έντονο ρυθμό έχει ένα μουσικό κομμάτι, τόσο πιο επιθετική γίνεται η οδήγηση ενός ανθρώπου.

Η επιστήμη μίλησε και το συμπέρασμα που βγήκε, είναι ότι οι «ροκάδες» είναι η πιο επιθετική κατηγορία οδηγών, με βάση τα μουσικά ακούσματα. Ένα κινεζικό πανεπιστήμιο τεχνολογίας έκανε μια μεγάλη έρευνα που χρησιμοποίησε μια μερίδα οδηγών, για να αποκαλυφθεί με τι μουσική θα οδηγούν πιο απερίσκεπτα. Το πείραμα έγινε με έναν προσομοιωτή οδήγησης και τα τραγούδια εναλλάσσονταν με αποτέλεσμα, να βγαίνουν και τα ανάλογα συμπεράσματα.

Όταν από τα ηχεία έπαιζε ροκ, η ένταση του κομματιού πέρναγε στον οδηγό. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οδήγησαν κατά μέσο όρο, με ταχύτητα 16% μεγαλύτερη από το όριο που ίσχυε στο δρόμο και άλλαζαν δύο φορές πιο συχνά λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς προφανή λόγο. Από την άλλη, τα χαλαρά τραγούδια που δεν μεταφέρουν σημαντική ένταση στην ατμόσφαιρα βοηθούσαν τον οδηγό να κρατά το όχημά του σε νόμιμες ταχύτητες, να οδηγεί πιο συγκροτημένα και να έχει τα μάτια του στο δρόμο.

Φυσικά δεν έλαβαν υπόψη τους περισσότερους παράγοντες, όπως κούραση κλπ καθώς το ζητούμενο ήταν να βγουν αποτελέσματα που θα αποκαλύπτουν ποια είδη μουσικής σου ανεβάζουν την ένταση πίσω από το τιμόνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!