Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Roid Rage, η οργή λόγω αναβολικών!
[Gazzetta]: Roid Rage, η οργή λόγω αναβολικών!

[Gazzetta]: Roid Rage, η οργή λόγω αναβολικών!

Η αλόγιστη χρήση στεροειδών αναβολικών δύναται να προκαλέσει ψυχωσικό επεισόδιο («Roid rage» όπως είναι γνωστό στην αγγλική αργκό ορολογία), κατά το οποίο ο χρήσης γίνεται επιθετικός και επικίνδυνος είτε για τους άλλους, είτε για τον εαυτό του.

Ο όρος εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, μετά από μία σειρά βία εγκλήματα που διαπράχθηκαν από bodybuilders. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα, στη Σουηδία μελέτησαν τη σχέση εγκληματικότητας και τη χρήση στεροειδών αναβολικών σε 1.440 Σουηδούς πολίτες, οι οποίοι έκαναν χρήση το διάστημα 1995-2001. Οι έρευνες εκτός από τις κλινικές μελέτες περιελάμβαναν και στοιχεία από την αστυνομία, τελωνειακές αρχές, καθώς και νοσοκομεία.

Το διάσημα αυτό σημειώθηκαν 241 κρούσματα βίας, στα οποία εμπλέκονταν άτομα που είχαν βρεθεί θετικοί σε χρήση αναβολικών ουσιών και η ηλικίας τους ήταν γύρω στα 20 χρόνια. 

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι τα άτομα που ήταν θετικά σε στεροειδή αναβολικά είχαν διπλάσια πιθανότητα να έχουν καταδικαστεί για αδίκημα που σχετίζεται με όπλα και 1,5 φορά μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν καταδικαστεί για απάτη. 

Όταν οι ερευνητές απέκλεισαν από τις στατιστικές άτομα από εγκαταστάσεις χρήσης ουσιών η σύνδεση με το ένοπλο έγκλημα παρέμεινε ως είχε, ενώ εκείνη ανάμεσα σε χρήση στεροειδών και απάτη εξαφανίστηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!