Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στα τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτα
[Gazzetta]: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στα τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτα

[Gazzetta]: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στα τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτα

Το 2017 αντιστοιχούσαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Eurostat 20 θάνατοι μοτοσικλετιστών ανά ένα εκατ. κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν με βάση ρεπορτάζ του vima.gr 8 θάνατοι για τον ίδιο αριθμό πολιτών.

Η Ελλάδα είναι η πιο επικίνδυνη ευρωπαϊκή χώρα για τους μοτοσικλετιστές. Αυτό επιβεβαιώνουν στοιχεία της Eurostat από το 2017, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκαν στη χώρα μας 20 θάνατοι μοτοσικλετιστών ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Την ίδια χρονιά κυμάνθηκε ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε 8 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Πρόκειται για έναν θλιβερό απολογισμό, που επιβεβαιώνει και στατιστικά την εικόνα των ελληνικών δρόμων, στους οποίους κυκλοφορούν πολλοί οδηγοί δικύκλων χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας τους, όπως κράνος και ειδική ένδυση. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η συνολικότερη έλλειψη παιδείας από μεγάλη μερίδα Ελλήνων οδηγών όλων των τύπων οχημάτων, η ελλιπής αστυνόμευση και οι κακές υποδομές του οδικού δικτύου στη χώρα μας, που «τιμωρούν» σκληρά τα λάθη των αναβατών μοτοσικλέτας. Να πούμε βεβαίως, ότι στη χώρα μας πραγματοποιούνται πολύ περισσότερες μετακινήσεις με μοτοσικλέτες σε σχέση με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, όπου δεν τις ευνοούν οι καιρικές συνθήκες κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Στα τροχαία θανατηφόρα δυστυχήματα με αυτοκίνητο κατέλαβε την πρώτη θέση η γειτονική μας Βουλγαρία με 64 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, ενώ τον υψηλότερο δείκτη ασφαλείας εμφανίζει εδώ η Μάλτα με 11 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!