Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Πώς μπορούμε να σώσουμε τα ελαστικά μας;
[Gazzetta]: Πώς μπορούμε να σώσουμε τα ελαστικά μας;

[Gazzetta]: Πώς μπορούμε να σώσουμε τα ελαστικά μας;

Διαβάστε τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να προσέξουμε για να έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια τα ελαστικά μας.

Αν δει κανείς αγώνες της Formula1, θα δει ότι παίζουν σημαντικό ρόλο τα ελαστικά και οι στρατηγικές. Στην καθημερινή ζωή, όμως, είναι ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας, καθώς δεν έχει να κάνει με μία νίκη, αλλά με την καλύτερη ασφάλεια και απόδοση του αυτοκινήτου μας. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε και να προσέξουμε, ώστε να έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, να είμαστε ασφαλείς και συνάμα να μας προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση;

Να ελέγχουμε την πίεση του αέρα

Μία φορά την εβδομάδα είναι καλό να ελέγχουμε την πίεση του αέρα των ελαστικών μας, καθώς θα πρέπει να είναι σύμφωνη με αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής βάσει αριθμού επιβατών και ποσότητας αποσκευών, η οποία γράφετε στο κάλυμμα του ρεζερβουάρ ή στην πόρτα του οδηγού. Εφόσον η πίεση δεν είναι αυτή που λέει ο κατασκευαστής, τότε μειώνει τη διάρκειά τους, ενώ επηρεάζει αρντητικά την κατανάλωση, τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του οχήματός μας.

Να ελέγχουμε την ανάρτηση

Άλλος ένας παράγοντας είναι η ανάρτηση, την οποία θα πρέπει να ελέγχουμε (σε κάποιο συνεργείο) αν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ή όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!