Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός: Πόσα χρήματα γλιτώνουν με τη νέα φορολογία
[Gazzetta]: Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός: Πόσα χρήματα γλιτώνουν με τη νέα φορολογία

[Gazzetta]: Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός: Πόσα χρήματα γλιτώνουν με τη νέα φορολογία

Το gazzetta.gr εξηγεί τι σημαίνει η νέα τροπολογία σχετικά με την φορολογία των συμβολαίων και πόσα χρήματα γλιτώνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν την προσπάθειά τους στην Euroleague και οι «πράσινοι» στην Basket League.

Οι ομάδες κάνουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τις διοικήσεις να εκπληρώνουν τις επιθυμίες των προπονητών τους.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος όπως φυσικά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είδαν με ανακούφιση το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τον φορολογικό συντελεστή στα συμβόλαια των παικτών άνω των 40.000 ευρώ.

Το gazzetta.gr μίλησε με λογιστές και ειδικούς επί του θέματος ώστε να γίνει κατανοητό με απλά λόγια και μαθηματικά, τι σημαίνει αυτή η νέα τροπολογία για τις ομάδες.

ΤΙ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31/12/2019

Η φορολογία στα συμβόλαια των αθλητών άνω των 100.000 ευρώ επιβάρυνε πάρα πολύ τις διοικήσεις των ομάδων και το ταμείο τους.

Για να πάρει τα συμφωνηθέντα χρήματα ένας παίκτης, οι ομάδες πλήρωναν σχεδόν 2.5 φορές περισσότερα χρήματα από αυτά που θα κατέληγαν στην τσέπη του.

Στη συμφωνία θα έπρεπε να προσθέσουν 45% εφορία συν 10% φόρο αλληλεγγύης συν 10% έξοδα των ατζέντηδων, συν 1.1% φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου και στην επιτροπή ανταγωνισμού συν 10% ως εισφορά αλληλεγγύης του επιχειρηματία αφού τα χρήματα αυτά δεν υπήρχαν στο ταμείο της ομάδας κι έπρεπε να τα βάλουν από την τσέπη τους οι ιδιοκτήτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!