Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Ο ΟΗΕ ζητά Εκεχειρία στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
[Gazzetta]: Ο ΟΗΕ ζητά Εκεχειρία στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

[Gazzetta]: Ο ΟΗΕ ζητά Εκεχειρία στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

H Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την τήρηση Ολυμπιακής Εκεχειρίας στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες “PyeongChang 2018”, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το ψήφισμα με τίτλο «Χτίζοντας έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο μέσω του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους» υποβλήθηκε επίσημα στη Γενική Συνέλευση από τη Νότια Κορέα, εξ ονόματος του Ολυμπιακού Κινήματος και της Οργανωτικής Επιτροπής της PyeongChang 2018 (POCOG), υπό την ηγεσία του Προέδρου της Lee Hee-beom.

Η απόφαση για το ψήφισμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας περιελάμβανε τόσο τη Νότια Κορέα όσο και τη Βόρεια Κορέα, καθώς και τις χώρες που θα φιλοξενήσουν τους επόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες: Ιαπωνία, Κίνα, Γαλλία και ΗΠΑ.

Με την έγκριση του ψηφίσματος, η διεθνής κοινότητα των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει τη δύναμη του αθλητισμού και τη σημασία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων να ενώσουν τον κόσμο μέσω ενός ειρηνικού συναγωνισμού προσφέροντας ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η πρώτη παράγραφος της απόφασης, ζητά από τις Χώρες – Μέλη «να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση, πρόσβαση και συμμετοχή των αθλητών, επισήμων και όλων των διαπιστευμένων που συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!