Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: «Οφείλετε να αναθεωρήσετε για τον νέο αθλητικό νόμο…»
[Gazzetta]: «Οφείλετε να αναθεωρήσετε για τον νέο αθλητικό νόμο…»

[Gazzetta]: «Οφείλετε να αναθεωρήσετε για τον νέο αθλητικό νόμο…»

Με επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού, τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον ΓΓΑ το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, Λουκάς Αναστασιάδης, καλεί σε μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αναστασιάδης, ο οποίος είναι και σύμβουλος του οργανισμού SD Europe, ο οποίος σε συνεργασία με την UEFA προωθεί τη συμμετοχή των φιλάθλων στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων, αναφέρεται στο νέο αθλητικό νόμο που τέθηκε προς διαβούλευση και καλεί την πολιτεία να αφήσει πίσω τις αποτυχημένες και παρωχημένες πρακτικές και να ακολουθήσει μια διαφορετική λογική, με άξονα τον διάλογο, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την πραγματική αντιμετώπιση της βίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«ΘΕΜΑ: Συνθήκη Νο218 του Συμβουλίου της Ευρώπης και νέος αθλητικός νόμος

κκ. Υπουργοί,
κ. Γενικέ,

σας αποστέλλω την παρούσα με την ιδιότητα του μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή σχετικά με το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συγκροτούν σωματεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τη θεσμική του ιδιότητα υπογραμμίζει το αυτονόητο, ότι «το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συγκροτούν σωματεία, κατά το Σύνταγμα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και δεν μπορεί να μπει σε περιορισμούς, είτε από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, είτε από το κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!