Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Η νοσταλγία του φραπέ
[Gazzetta]: Η νοσταλγία του φραπέ

[Gazzetta]: Η νοσταλγία του φραπέ

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ρίχνει μία αιρετική ματιά στην Εθνική ποδοσφαίρου του Euro 2004, πασχίζοντας να ερμηνεύσει το θαύμα θαυμάτων.

H λέξη που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλην για να περιγράψει τον θρίαμβο της Εθνικής ποδοσφαίρου στο Εuro 2004 είναι: «Θαύμα». Και πράγματι, τέτοιο είναι. Θαύμα θαυμάτων. Μιράκολο.

Ανεξήγητο. Αλλά χειροπιαστό, με σάρκα, οστά και οπτικό υλικό που το αποδεικνύει. Όχι σαν τα άλλα, τα φέικ, που πουλάνε οι αγιογδύτες στους αφελείς και στους αγράμματους.

Όποιος δεν πιστεύει ότι συνέβη, δεν έχει παρά να ανάψει την τηλεόραση και να ακολουθήσει τον χτύπο της μπάλας. Όσες φορές και αν δει το βίντεο, πάλι η Ελλάδα θα κερδίσει. Αποκλείεται να την πιάσει ο Ρικάρντο, την κεφαλιά του Χαριστέα. Ή ο Τσεχ του Δέλλα.

Διάβασα με προσοχή το εξαίρετο βιβλίο του Βασίλη Σαμπράκου («Εξηγώντας το Θαύμα», εκδ. Τόπος), σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καταλάβω τι έγινε στην Πορτογαλία, να εξηγήσω, δηλαδή, το θαύμα. Και ομολογώ ότι μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο.

Σκαλίζοντας ανάμεσα στις γραμμές του βιβλίου, τις γεμάτες από συνεντεύξεις από πρωταγωνιστές («Το θαύμα με δικά τους λόγια», θα μπορούσε να τιτλοφορείται), είδα να ξαναζωντανεύει μπροστά μου μία ομάδα που δεν είχε καμία δουλειά στην ελίτ της Ευρώπης, πόσο μάλλον στην κορυφή της.

Ταλέντο πρώτης γραμμής δεν υπήρχε, αλλά αυτό το γνωρίζαμε εξαρχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!