Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Τα νέα αυτοκίνητα θα «ρίχνουν άκυρο» σε αλκοόλ και… γκαζοφονιάδες 
[Gazzetta]: Τα νέα αυτοκίνητα θα «ρίχνουν άκυρο» σε αλκοόλ και… γκαζοφονιάδες 

[Gazzetta]: Τα νέα αυτοκίνητα θα «ρίχνουν άκυρο» σε αλκοόλ και… γκαζοφονιάδες 

Από το 2022, τα αυτοκίνητα που θα λανσάρονται δεν θα επιτρέπουν την οδήγηση σε μεθυσμένους, ενώ τα όρια ταχύτητας θα τηρούνται ως… ευαγγέλια.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίγνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα και θέλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το φαινόμενο να εξαλειφθεί.

Από το 2022 λοιπόν, κάθε αυτοκίνητο που θα παρουσιάζεται θα πρέπει να έχει προεγκατάσταση για κιτ αλκοτέστ. Αν ο οδηγός εντοπιστεί να έχει καταναλώσει αλκοόλ από τις αρχές, εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών (πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης κλπ) θα υποχρεούται να συνδέει το αλκοτέστ με το αυτοκίνητο και κάθε φορά που θα θέλει να το βάλει μπροστά, θα πρέπει να φυσάει σε αυτό.

Εννοείται ότι αν έχει καταναλώσει αλκοόλ η συσκευή δεν θα επιτρέπει στον κινητήρα να εκκινήσει. Μετά την εκκίνηση, σε τυχαίες στιγμές, το σύστημα ίσως ζητήσει από τον οδηγό να φυσήξει ξανά, ώστε να μην μπορεί ο «πιωμένος» οδηγός να ζητήσει από έναν νηφάλιο φίλο να φυσήξει και να φύγει.

Τώρα, σε ο,τι αφορά τα όρια ταχύτητας, τα αυτοκίνητα μετά το 2022 θα παρακινούν τον οδηγό να τα «σέβονται». Θα ενημερώνονται μέσω GPS για τα ισχύοντα όρια και θα κόβουν αυτόματα αν τα ξεπερνάμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!