Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Μπράχο: «Να δείξουμε στους ποδοσφαιριστές τη σημασία της εκπαίδευσης»
[Gazzetta]: Μπράχο: «Να δείξουμε στους ποδοσφαιριστές τη σημασία της εκπαίδευσης»

[Gazzetta]: Μπράχο: «Να δείξουμε στους ποδοσφαιριστές τη σημασία της εκπαίδευσης»

Ο Γιάννης Μπράχο άφησε το ποδόσφαιρο για να σπουδάσει μέσω του ΠΣΑΠ και ως εκπαιδευόμενος Players Development Manager μίλησε στο gazzetta.gr για το πώς η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει έναν ποδοσφαιριστή στα επόμενα βήματα της ζωής του.

Κόπα ΄Άφρικα με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Μέσα στον Απρίλιο γράφαμε για τα όσα ειπώθηκαν στο πολύ ενδιαφέρον World Player Development Conference στην Ολλανδία και για τις τάσεις στην προσέγγιση του επαγγελματία αθλητή. Τον ΠΣΑΠ στο συνέδριο εκείνο εκπροσώπησε ο Γιάννης Μπράχο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Φωστήρα έμαθε για τις υποτροφίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών και βλέποντας την ποδοσφαιρική του καριέρα να λιμνάζει, αποφάσισε να σπουδάσει. Πλέον, εργάζεται στον ΠΣΑΠ και αποτελεί εκπαιδευόμενο Players Development Manager. Πρόκειται για έναν ρόλο συμβούλου για μη αθλητικά ζητήματα, ο οποίος ενημερώνει και προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές.

Η εκπαίδευση γίνεται μέσω του προγράμματος Mind the Gap της FIFpro, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση των αθλητών μετά το τέλος της καριέρας τους. Σύμφωνα με τις έρευνες, μόλις το 13% των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έχουν συνεχίσει τις σπουδές μετά το τέλος της βασικής σχολικής εκπαίδευσης, όταν στον γενικό πληθυσμό το ποσοστό είναι στο 53%. Η στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής σταματά το ποδόσφαιρο χωρίς να έχει προετοιμάσει το επόμενο βήμα, σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση προβλημάτων ψυχικής υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!