Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Τι μπορεί να σε κρατήσει μακριά από το ΟΑΚΑ το Σάββατο;
[Gazzetta]: Τι μπορεί να σε κρατήσει μακριά από το ΟΑΚΑ το Σάββατο;

[Gazzetta]: Τι μπορεί να σε κρατήσει μακριά από το ΟΑΚΑ το Σάββατο;

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει την προπώληση των εισιτηρίων του Ελλάδα – Ιταλία και αναρωτιέται αν και πότε θα θυμηθούν οι πολλοί να αγαπήσουν την Εθνική Ομάδα.

To OAKA ως έδρα διεξαγωγής αγώνων της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου το ζω από την πρώτη του στιγμή. Ημουν παρών στο πρώτο φιλικό (1982) και το πρώτο επίσημο (1983) παιχνίδι, ήμουν ένας “μικρός για τη μπάλα”, ή ball boy, όπως λέγεται σήμερα ο μικρός για τις μπάλες, στις προπονήσεις της Εθνικής στο πρώτο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Σταδίου. Η γειτονιά μου, στο Ηράκλειο, απείχε λιγότερο από 3 χιλιόμετρα από το ΟΑΚΑ κι εγώ εκμεταλλευόμουν την τύχη μου και καβαλούσα το ποδήλατό μου για να ζω τη χαρά του να βλέπω από κοντά τα ινδάλματα των παιδικών μου χρόνων.

Από εκείνα τα χρόνια, μικρό παιδί ακόμη, ταλαιπωρούσα τον πατέρα μου με ερωτήσεις σχετικά με τη μειωμένη προσέλευση του κοινού στα φιλικά και τα επίσημα παιχνίδια της Εθνικής κάθε φορά που η Ομοσπονδία επέλεγε το ΟΑΚΑ. Πότε 1.500, πότε 2.000, πότε 4.000 θεατές, στα πρώτα χρόνια πάντοτε ήμασταν “εμείς κι εμείς” στις κερκίδες. Οχι ότι γέμιζαν οι κερκίδες στα υπόλοιπα γήπεδα της Αθήνας ή των άλλων πόλεων όταν πήγαινε η Εθνική, αλλά στο παιδικό μυαλό μου το ΟΑΚΑ ήταν κάτι άλλο, μεγαλύτερο, ήταν το κέντρο της χώρας σχετικά με τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο, και γι’ αυτό δυσκολευόμουν πολύ να κατανοήσω για ποιο λόγο χρειάστηκε να περιμένω μέχρι το 1985, για να δω, σε ένα παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ ’86, περίπου 40.000 θεατές στο ΟΑΚΑ (Ελλάδα – Πολωνία 1-4).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!