Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Μαρινάκης: Επίσημη πρόταση για Forthnet-NOVA!
[Gazzetta]: Μαρινάκης: Επίσημη πρόταση για Forthnet-NOVA!

[Gazzetta]: Μαρινάκης: Επίσημη πρόταση για Forthnet-NOVA!

Σύμφωνα με οικονομικά portals, η εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε επίσημη προσφορά για τις μετοχές της Forthnet.

Φινλανδία – Ελλάδα με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίζεται έτοιμος να αποκτήσει το 32 με 33% των μετοχών της Forthnet, προσφέροντας 40 με 45 εκ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει πάνω του και δάνεια ύψους 300 εκ. ευρώ

Aναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα του euro2day:

«Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην υπόθεση αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για την Forthnet έπειτα από την πρόταση που κατέθεσε η Alter Ego (εταιρεία συμφερόντων του γνωστού εφοπλιστή) στις δανείστριες τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2016, οι τέσσερις δανείστριες τράπεζες (Alpha BankΑΛΦΑ +2,26%, Attika Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς) απέκτησαν μέσω της κάλυψης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, το δυνητικό έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο δανεισμός ύψους 300 εκατ. ευρώ είχε συμφωνηθεί το 2008 με στόχο την εξαγορά της πλατφόρμας της Nova από την εισηγμένη εταιρία στο Χ.Α, τη Forthnet. Με δύο διαδοχικές μετατροπές μέρους του Ομολογιακού Δανείου οι τράπεζες ελέγχουν σήμερα το 36,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Από τα τέλη του 2016 οι τράπεζες ξεκίνησαν διαδικασία εύρεσης επενδυτή σχετικά με τα ανοίγματά τους (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της εταιρείας, και προσέλαβαν ως σύμβουλο τους την επενδυτική τράπεζα Nomura.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!