Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Υπό διωγμό τα supercars στην Κίνα
[Gazzetta]: Υπό διωγμό τα supercars στην Κίνα

[Gazzetta]: Υπό διωγμό τα supercars στην Κίνα

Με ένα επιπρόσθετο φόρο πολυτελείας 10% για όσα αυτοκίνητα κοστίζουν άνω των 190.000€, ξεκινάει το 2017 στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Στην Ελλάδα μπορεί να ακούγεται ανέκδοτο η επιβολή φόρου πολυτελείας σε τόσο ακριβά αυτοκίνητα. Στην Κίνα όμως, τον «παράδεισο» των Bentley, Rolls Royce, Ferrari, Lamborghini και φυσικά των Mercedes, BMW και Audi, το χαράτσι αυτό αφορά δεκάδες χιλιάδες αγοραστές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, η επιβολή αυτού του φόρου κρίθηκε απαραίτητη για να οδηγηθεί η αγορά του αυτοκινήτου «σε πιο λογικές και περιβαλλοντικά φιλικές επιλογές».

Στη χώρα του 1.4 δις κατοίκων, οι εκατομμυριούχοι αποτιμώνται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες. Ειδικότερα μετά το άνοιγμα της αγοράς και την κατάκτηση της υφηλίου από τις κινεζικές επιχειρήσεις, η ανώτερη και μεσαία αστική τάξη έχει αποκτήσει δυσθεώρητο πλούτο. Τον οποίο, φυσικά, επενδύει και σε πανάκριβα αυτοκίνητα.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει όλους τους παραδοσιακούς κατασκευαστές πολυτελών και super sport αυτοκινήτων σε μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, καθώς για τις περισσότερες από αυτές η Κίνα ξεπερνά πλέον σε απορρόφηση των μοντέλων της ακόμα και την παραδοσιακά «διψασμένη» για πανάκριβα τετράτροχα αμερικανική αγορά.

Στόχος της κυβέρνησης της Κίνας είναι τα επιπλέον έσοδα από την φορολόγηση των πολύ ακριβών αυτοκινήτων να επιτρέψουν τη μείωση της φορολογίας των προσιτών μοντέλων και τις επενδύσεις για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!