Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Ηλιάδης: «Πρόκληση για τα ΤΑΑ ο νέος αθλητικός νόμος»
[Gazzetta]: Ηλιάδης: «Πρόκληση για τα ΤΑΑ ο νέος αθλητικός νόμος»

[Gazzetta]: Ηλιάδης: «Πρόκληση για τα ΤΑΑ ο νέος αθλητικός νόμος»

Ο νέος αθλητικός νόμος μπήκε ήδη στη ζωή των αθλητικών φορέων και οι νομικοί έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Ειδικά όσοι είναι γνώστες του αθλητικού δικαίου έχουν και την εμπειρία να εντοπίσουν και τις μεγάλες αλλαγές.

Ένας από αυτούς είναι ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ από τον οποίο ζητήσαμε να μας καταγράψει μερικές από τις μεγάλες αλλαγές που επηρεάζουν και το βόλει:
«Οι αλλαγές είναι μεγάλες και ριζικές», σχολιάζει ο Χρήστος Ηλιάδης (στη φωτό αριστερά μαζί με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο) και ξεχωρίζει τις μεγάλες αλλαγές:

«Καταρχήν μία νέα, ανεξάρτητη και με διευρυμένες αρμοδιότητες Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία πλέον θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Ολες οι ομάδες όχι μόνον πρέπει, έγκαιρα πλέον, να αδειοδοτούνται έχοντας συγκεκριμένο προϋπολογισμό και πλάνο διαχείρισης, αλλά και οι προϋποθέσεις αδειοδότησης γίνονται ακόμα πιο αυστηρές, από ο,τι είναι σήμερα.

Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, τα ΤΑΑ θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει όλες τις υποχρεώσεις τους σε αθλητές, προπονητές, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ, τουλάχιστον δυόμιση μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό παράβολο προς την Επιτροπή για την αδειοδότησή τους, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση.

Η εποπτεία της ΕΕΑ δεν θα σταματάει στην χορήγηση του πιστοποιητικού, αλλά θα είναι συνεχής καθώς το πιστοποιητικό συμμετοχής θα μπορεί οποτεδήποτε να ανακληθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!