Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: H Γαλλία θα απαγορεύσει τα ηλεκτρικά πατίνια στα πεζοδρόμια
[Gazzetta]: H Γαλλία θα απαγορεύσει τα ηλεκτρικά πατίνια στα πεζοδρόμια

[Gazzetta]: H Γαλλία θα απαγορεύσει τα ηλεκτρικά πατίνια στα πεζοδρόμια

Στοπ στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών στα πεζοδρόμια θα βάλει η Γαλλία, καθώς θεωρεί ότι είναι επικίνδυνα για τους πεζούς και ότι τους αναγκάζουν να στριμώχνονται πάνω στους τοίχους.

Η Γαλλίδα υπουργός Συγκοινωνιών, Ελιζαμπέθ Μπορν, ανακοίνωσε σε συνέντευξή της, ότι από τον Σεπτέμβριο θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους οδηγούν πάνω στα πεζοδρόμια ηλεκτρικά πατίνια, σκούτερ και άλλα παρόμοια οχήματα. Η Μπορν διευκρίνισε στην εφημερίδα Le Parisien, ότι τα e-scooter, όπως ονομάζονται διεθνώς, θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μελλοντικά μόνον σε δρόμους για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και σε ποδηλατοδρόμους, αλλιώς θα προβλέπεται πρόστιμο 135 ευρώ για τους παραβάτες. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ληφθεί, «ώστε να μην πιέζονται πλέον πάνω στους τοίχους οι πεζοί», εξήγησε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα υπουργός. Από τη συγκεκριμένη διάταξη εξαιρούνται όσοι σπρώχνουν απλά τα ηλεκτρικά πατίνια με σβησμένο κινητήρα πάνω στα πεζοδρόμια, ενώ η απαγόρευση θα ισχύσει και για παρόμοια οχήματα, όπως τα ηλεκτρικά Seagways και εκείνα ενός τροχού.

Σύμφωνα με την Μπορν, τα ηλεκτρικά πατίνια – σκούτερ εξαπλώνονται με τρομακτική ταχύτητα. Όπως εξήγησε η Γαλλίδα πολιτικός, «αυτό είναι μία καλή είδηση, επειδή τα πατίνια και τα σκούτερ ανταποκρίνονται στην ανάγκη των πολιτών για κινητικότητα», ενώ επαίνεσε τη φιλικότητά τους προς το περιβάλλον. «Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε ωστόσο και κανόνες για τη συμβίωση των διαφόρων συμμετεχόντων στην κυκλοφορία. Μέχρι τώρα επικρατεί στα πεζοδρόμια ο νόμος της ζούγκλας», υποστήριξε η Μπορν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!