Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Ετών 37 και απίστευτα ελκυστική (video)
[Gazzetta]: Ετών 37 και απίστευτα ελκυστική (video)

[Gazzetta]: Ετών 37 και απίστευτα ελκυστική (video)

Η καλύτερη χρονιά πωλήσεων για την εμβληματική εκτός δρόμου Mercedes G-Class ήταν η φετινή, που συμπίπτει με τα 37α γενέθλια της «ώριμης» κυρίας.

Με όρους ανθρώπινου προσδόκιμου ζωής, τα 37 χρόνια είναι το σημείο του περάσματος από τη νεότητα στην ωριμότητα –ή περίπου. Με όρους προσδόκιμου ζωής αυτοκινήτου, η G-Class έπρεπε να έχει «πεθάνει» εδώ και… 20 χρόνια. Και λίγα λέμε, καθώς ο κύκλος ζωής των συμβατικών μοντέλων αυτοκινήτων σπάνια ξεπερνά τα 6-8 χρόνια.

Η G-Class ωστόσο δεν είναι ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Αυτό το αποδεικνύει εκ πρώτης το γεγονός ότι το 2016, πέτυχε το ιστορικά υψηλότερο αποτέλεσμα πωλήσεων, με 20.000 μονάδες παγκοσμίως. Αποτελεί δε ένα μοναδικό επίτευγμα για μοντέλο 37 ετών, που ίσως μόνο η Porsche 911 να καταφέρνει να ξεπερνά. Κάνοντας ταυτόχρονα τη Mercedes ιδιαίτερα ευτυχή, καθώς ούτε η ίδια δεν θα πίστευε κάτι τέτοιο, όταν τη δημιουργούσε το μακρινό 1979

Στο πέρασμα των χρόνων, η G-Class έχει καταφέρει να κρατήσει τον τίτλο του απόλυτου 4Χ4, καθώς έχει διατηρήσει μια μηχανολογική αρχιτεκτονική που είναι απαράμιλλη για σκληρή εκτός δρόμου χρήση. Αυτή συνίσταται στο ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας, στα τρία μηχανικά διαφορικά και στο ενδιάμεσο κιβώτιο υπό πολλαπλασιασμού των σχέσεων (αργό) σε ορισμένες εκδόσεις της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!