Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Επίσκεψη Ολυμπιονικών στα σχολεία των Φούρνων Ικαρίας
[Gazzetta]: Επίσκεψη Ολυμπιονικών στα σχολεία των Φούρνων Ικαρίας

[Gazzetta]: Επίσκεψη Ολυμπιονικών στα σχολεία των Φούρνων Ικαρίας

Στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και στα μηνύματα που περνάει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η κορυφαία αθλητική διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να μυηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο των Φούρνων Κορσέων Ικαρίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη (ασημένιο μετάλλιο στο πόλο το 2004), η Νίκη Μπακογιάννη (ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος το 1996), η Γεωργία Ελληνάκη (ασημένιο μετάλλιο το 2004 στο πόλο) και ο Δημήτρης Μούγιος (ασημένιο μετάλλιο στην κωπηλασία το 2008) και ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, επισκεφθήκαν το πανέμορφο νησί του Ικάριου Πελάγους και οι μαθητές τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο αθλητικός προσανατολισμός ταξιδεύει…», που υλοποιεί ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). «Στόχος μας είναι να επισκεφθούμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Ελλάδος, οι οποίες βρίσκονται μακριά από τις μεγάλες πόλεις και τα παιδιά και οι νέοι δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν επαφή με Έλληνες Ολυμπιονίκες και να γίνονται κοινωνοί των Ολυμπιακών Αξιών και των ιδανικών που πηγάζουν από αυτές», τόνισε η Πρόεδρος του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας και για τις ωραίες στιγμές που έζησε μέσα από τον αθλητισμό μίλησε στα παιδιά, στους δασκάλους και στους καθηγητές η Νίκη Μπακογιάννη, η οποία μετέφερε στο σχολείο των Φούρνων τις βιωματικές εμπειρίες της από τη διοργάνωση του 1996 και όχι μόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!