Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Eπεσε η αυλαία στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017
[Gazzetta]: Eπεσε η αυλαία στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017

[Gazzetta]: Eπεσε η αυλαία στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017

Ολοκληρώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017, ένας από τους σπουδαιότερους αγώνες ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα, που διοργάνωσε και φέτος από τις 29 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου με απόλυτη επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Ο Ν.Ο.Θ ήταν αυτός που έφερε την ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης στα νερά του Βόρειου Αιγαίου και ξεκίνησε το 1978, τη διοργάνωση των πρώτων διεθνών αγώνων σε μια εποχή που η ιστιοπλοΐα στην ανοιχτή θάλασσα ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Για άλλη μια χρονιά φέτος τα πληρώματα των σκαφών που πήραν μέρος στον αγώνα πρόσφεραν συναρπαστικό θέαμα υψηλών επιδόσεων, πάνω στα κύματα του Τορωναίου κόλπου. Οι ιστιοδρομίες περιελάμβαναν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές.

Η δύο τελευταίες ιστιοδρομίες έγιναν μπροστά στο Porto Carras στον κόλπο του Νέου Μαρμαρά κι έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες και πελάτες του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των ιστιοπλόων που εκμεταλλεύτηκαν τον άνεμο κι έκαναν ένα συναρπαστικό αγώνα.

Οι νικητές στις δύο κατηγορίες είναι τα εξής σκάφη:

Στην PERFORMANCE Class μετά από 8 ιστιοδρομίες

1. EXTREME WAYS από τις Ηνωμένες πολιτείες με κυβερνήτη τον Andrew Holdsworth

2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!