Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες μέσα στο 2017! (vid)
[Gazzetta]: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες μέσα στο 2017! (vid)

[Gazzetta]: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες μέσα στο 2017! (vid)

Μέσα στο 2017 θα δούμε το χρόνο της οδήγησης από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και το αντίθετο, να μειώνεται τουλάχιστον κατά μισή ώρα.

Με την ολοκλήρωση των έργων στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, από τον Μαλιακό ως το Κλειδί, δύο από τα πιο επικίνδυνα τμήματα της Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα είναι πλέον παρελθόν: η κοιλάδα των Τεμπών και οι στροφές του Παντελεήμονα.

Στα Τέμπη, δύο δίδυμες σήραγγες θα παρακάμψουν το κομμάτι της κοιλάδας που έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, με τη δεύτερη εξ’ αυτών, μήκους 6 χιλιομέτρων, να είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια. Αντίστοιχα, στον Παντελεήμονα μια ακόμα σήραγγα θα παρακάμψει το πολύ επικίνδυνο αυτό σημείο με τη μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και τις συνεχείς κλειστές στροφές που καθυστερούσαν σημαντικά την κυκλοφορία.

Νέες γέφυρες και τμήματα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου θα συνδέσουν τα σημεία αυτά, μειώνοντας κατά πολύ το χρόνο ταξιδιού και, το κυριότερο, βελτιώνοντας εκθετικά την ασφάλεια. Στο video που ακολουθεί φαίνεται αναλυτικά η εξέλιξη των εργασιών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο έχει ξεπεράσει το 90% της φάσης ολοκλήρωσής του. Τα τελευταία τμήματα στα Τέμπη θα δοθούν στην κυκλοφορία μέσα στο 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!