Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Από 19.800 ευρώ το ηλεκτρικό Skoda CITIGOe iV (pics)
[Gazzetta]: Από 19.800 ευρώ το ηλεκτρικό Skoda CITIGOe iV (pics)

[Gazzetta]: Από 19.800 ευρώ το ηλεκτρικό Skoda CITIGOe iV (pics)

Μετά από 125 χρόνια ιστορίας, η Skoda παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, που είναι το CITIGOe iV και προσφέρεται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Το Skoda CITIGO αλλάζει σελίδα και πλέον, λέγεται CITIGOe iV. Μεταμορφώνεται σε ένα ηλεκτροκίνητο, κόμπακτ μοντέλο πόλης που προσφέρεται σε προνομιακή τιμή και κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή από ποτέ!

Η χωρητικότητας 36,8 kWh μπαταρία ιόντων λιθίου, επιτρέπει πραγματική αυτονομία μέχρι 260 χλμ. – αρκετή για να ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες κίνησης όχι μόνο εντός αστικού περιβάλλοντος αλλά και έξω από αυτό.

Ο ηλεκτροκινητήρας του SKODA CITIGOe iV είναι ένας σύγχρονος (synchronous) κινητήρας που λειτουργεί έως και τις 11.000 στροφές/λεπτό. Αποδίδει ισχύ 61 kW (83 PS) και έχει μέγιστη ροπή 212 Nm, η οποία είναι διαθέσιμη αμέσως – όπως συμβαίνει με τους ηλεκτρικούς κινητήρες. To κιβώτιο ταχυτήτων είναι ενσωματωμένο στον κινητήρα και μεταφέρει ενέργεια στους εμπρός τροχούς. Αυτό μειώνει τις μηχανικές απώλειες και προσφέρει υψηλότερο επίπεδο απόδοσης από ένα συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ένας ηλεκτρομηχανικός ενισχυτής φρένων, ο οποίος επιτρέπει τη ρύθμιση της δύναμης πέδησης πιο γρήγορα και με ακρίβεια, βοηθά στην εξασφάλιση εξαιρετικών τιμών πέδησης.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του SKODA CITIGOe iV έχει χωρητικότητα 36,8 kWh, εκ των οποίων ωφέλιμα είναι 32,3 kWh. Αποτελείται από 168 κυψέλες και έχει διαστάσεις 1,1×1,7 μ. Με ύψος μόλις 30 εκ., είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα του πλαισίου κάτω από τα καθίσματα και τη σήραγγα μετάδοσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!