Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα ΙΧ με ιστορικές πινακίδες!
[Gazzetta]: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα ΙΧ με ιστορικές πινακίδες!

[Gazzetta]: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα ΙΧ με ιστορικές πινακίδες!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τα προνόμια που εξασφαλίζουν οι πινακίδες ιστορικού για τα παλαιά αυτοκίνητα και απαγορεύει την κυκλοφορία όλων των ΙΧ που τις χρησιμοποιούν!

Μεγάλο πλήγμα δέχονται οι κάτοχοι ιστορικών μοντέλων αυτοκινήτων, οι οποίοι έβγαλαν ανάλογες πινακίδες (ΕΛΠΑ, ΕΟΟΕ, ΦΙΛΠΑ) καθώς πλέον δεν θα μπορούν να τα κυκλοφορούν σε κανένα δημόσιο δρόμο κι αν το κάνουν, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο της τάξεως των 1.500€! Αυτό που ίσχυε έως και σήμερα ήταν ότι τα εν λόγω οχήματα μπορούσαν να κινούνται κανονικά για λόγους συντήρησης, για τις επίσημες εκδηλώσεις, στις αργίες, τους αγώνες και διάφορους άλλους λόγους.

Πλέον, αν θέλει κανείς να τα μετακινήσει θα το κάνει αποκλειστικά ρυμουλκώντας το σε τρέιλερ. Ένας λόγος αυτής της απόφασης είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν συμμορφώνονταν με τους περιορισμούς και κυκλοφορούσαν με τα ιστορικά τους αυτοκίνητα σε καθημερινή βάση, εκμεταλλευόμενοι την παλαιότητα του μοντέλου για πολύ χαμηλά ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας.

Η ΦΙΛΠΑ σε δήλωσή της είπε πως θα προσπαθήσει να κάνει ο,τι μπορεί ώστε να συναντηθεί με τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να τροποποιηθεί αυτή η απόφαση. Όμως συμβουλεύει τα μέλη της να αποφύγουν να κυκλοφορούν με αυτά τα αυτοκίνητα αυτές τις μέρες, προειδοποιώντας για το μεγάλο πρόστιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!