Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: Ανάλυση: Η επιρροή των ξένων παικτών στις ομάδες (graphs)
[Gazzetta]: Ανάλυση: Η επιρροή των ξένων παικτών στις ομάδες (graphs)

[Gazzetta]: Ανάλυση: Η επιρροή των ξένων παικτών στις ομάδες (graphs)

Μελετώντας τα στοιχεία του Statathlon, το gazzetta.gr παρουσιάζει τη σημασία των ξένων παικτών στον τρόπο παιχνιδιού και την απόδοση των ομάδων, σε μια εποχή «ανησυχίας» σχετικά με τα πλήθη αλλοδαπών που στερούν από τους συλλόγους το εγχώριο στοιχείο, σε σχέση με το παρελθόν.

«Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι στις ακαδημίες των ομάδων», δήλωσε ο -ρατσιστής κατά τ’ άλλα- Αρίγκο Σάκι, πρώην προπονητής της Μίλαν και της Ίντερ. Είναι γεγονός πως η εκτόξευση των εσόδων και οι αναρίθμητες μεταγραφές έχουν αλλοιώσει τον εθνικό χαρακτήρα των ομάδων, με τους οπαδούς ανά τον κόσμο να διαφωνούν για τη χρησιμότητα και την αξία αυτης της κατάστασης. Είναι ή δεν είναι προς όφελος των συλλόγων το να αγοράζουν τους καλύτερους που μπορούν από κάθε γωνιά της Γης, αντί να στηρίζονται σε δικά τους «παιδιά», που προσδίδουν άλλα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα;

Η έρευνα επιχειρεί μέσω στατιστικής ανάλυσης να αξιολογήσει την προσφορά των ξένων ποδοσφαιριστών και την καθοριστική ή όχι συμβολή τους στις επιτυχίες τους. Για τις ανάγκες της, συλλέχθηκαν δεδομένα από την Premier League και την Championship της Αγγλίας, από 44 ομάδες (20 + 24) από τις σεζόν 2014/15, 2015/16 και 2016/17. Στα διαγράμματα απεικονίζονται μόνο 10 ομάδες, για χρηστικούς λόγους, παρότι όλες υποβλήθηκαν σε ανάλυση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!