Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη Regatta (pics)
[Gazzetta]: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη Regatta (pics)

[Gazzetta]: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη Regatta (pics)

Ο δημοφιλέστερος αγώνας στο είδος του στη χώρα μας έρχεται στις 27 Ιουνίου στις Σπέτσες.

Ο Διεθνής Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών (Spetses Classic Yacht Regatta, SCYR) –ο δημοφιλέστερος αγώνας στο είδος του στη χώρα μας, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας– έρχεται στις Σπέτσες.

Από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, το νησί θα γεμίσει με ιστιοπλόους, αλλά και τουρίστες που θα παρακολουθήσουν από τη στεριά τον απόλυτο αγώνα κλασικών και παραδοσιακών σκαφών.

Εμείς δεν χάσαμε καιρό και συγκεντρώσαμε όσα πρέπει να μάθεις για τη Regatta πριν πατήσεις το πόδι στου στην Ντάπια.

Η διοργάνωση γίνεται 9 ετών

Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών (Spetses Classic Yacht Regatta, SCYR) ξεκίνησε το 2011 και αποτελεί, έκτοτε, τον δημοφιλέστερο αγώνα στο είδος του στην Ελλάδα, αλλά και έναν από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο. Διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών. Φέτος, όπως είπαμε, θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου και θα μας βρει όλους εκεί.

Ο αγώνας είναι εξαιρετικά σημαντικός

Κάθε χρόνο συμμετέχουν ιστορικά σκάφη και εξαιρετικοί αθλητές που έχουν διακριθεί παγκοσμίως, καθιστώντας τον αγώνα Spetses Classic Yacht Regatta 2019, έναν από τους σημαντικότερους αγώνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Κομβικό σημείο του Αγώνα παραμένει η διεθνής καινοτομία του να αγωνιστούν κλασσικά σκάφη, ελληνικά παραδοσιακά καΐκια και λατίνια ταυτόχρονα σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Μερικά από τα πιο φημισμένα καΐκια της χώρας, όπως η Φανερωμένη, η Παναγιά της Τήνου, η Αλκυόνη, ο Αίολος Σπετσών, ο Νότιος Ανεμος, η Αφρόεσσα, ο Στρατής, η Μαρίδα, ο Αγ. Γεώργης που έχουν ναυπηγηθεί στα παραδοσιακά καρνάγια του Περάματος, της Σύρου, της Κοιλάδας και των Σπετσών έχουν συμμετάσχει στον μεγαλύτερο αγώνα κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα.

Η bwin είναι για πρώτη φορά χορηγός

Για πρώτη χρονιά, η bwin θα αποτελέσει χορηγό στο Spetses Classic Yacht Regatta.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!