Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 10 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Gazzetta]: 1η Γιορτή Αθλημάτων στο ΣΕΦ
[Gazzetta]: 1η Γιορτή Αθλημάτων στο ΣΕΦ

[Gazzetta]: 1η Γιορτή Αθλημάτων στο ΣΕΦ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Γνωρίζω τον Αθλητισμό», θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η 1η Γιορτή Αθλημάτων, όπου μπορούν να πάρουν μέρος διάφορα σχολεία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (Δ.Κ.Ο.Ε.), στο πλαίσιο του Προγράμματος αθλητικής παιδείας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα - Γνωρίζω τον Αθλητισμό», διοργανώνουν την 1η Γιορτή Αθλημάτων στο ΣΕΦ. Το υφιστάμενο πρόγραμμα πραγματοποιείται με εγκύκλιο οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και έχει αξιοσημείωτα θετικά αποτελέσματα σε όσα σχολεία έχουν ήδη συμμετάσχει.

Κατά τη διάρκεια του περσινού σχολικού έτους 2016, το πρόγραμμα φιλοξένησε 2.336 μαθητές από 30 σχολεία της επικράτειας και το 2017 εκτιμάται να συμμετάσχουν στοπρόγραμμα, περίπου 6.500 παιδιά από τα σχολεία όλης της χώρας. Κάθε άθλημα και κάθε παιδί διαφέρει, κάποια ταλέντα αναπτύσσονται και κάποια πρέπει να ωριμάσουν για να ενασχοληθούν.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει; Ποιο άθλημα; Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα; Ο εξοπλισμός; Πόσο χρόνο πρέπει να επενδύσουμε; Ποιο άθλημα πρέπει να επιλέξουμε; Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο να αποτελέσει έναυσμα για τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, να επιλέξουν το άθλημα που τους ταιριάζει καθώς επίσης να ενημερωθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές για τις δυνατότητες και τη δυναμική του κάθε αθλήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!