Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Gazzetta]: 10 σημαντικά tips για τη χειμερινή οδήγηση
[Gazzetta]: 10 σημαντικά tips για τη χειμερινή οδήγηση

[Gazzetta]: 10 σημαντικά tips για τη χειμερινή οδήγηση

Για να έχουμε ευχάριστες, ασφαλείς και… απροβλημάτιστες μετακινήσεις την περίοδο των εορτών, επισημαίνουμε τον δεκάλογο της σωστής χειμερινής οδήγησης, για να αποφύγουμε τις παγίδες!

Η εποχή είναι ιδανική για να γνωρίσουμε τα πανέμορφα βουνά και τους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας. Ωστόσο ο χειμώνας κρύβει πολλές παγίδες για τους οδηγούς.

Καλό λοιπόν είναι να γνωρίζουμε μερικά πράγματα που μας επιτρέψουν να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στις δύσκολες συνθήκες. Απλές κινήσεις πρόληψης κυρίως, που θα κάνουν τις γιορτινές μέρες περισσότερο ευχάριστες και με λιγότερο σασπένς.

Προνοείστε για άριστη συντήρηση του αυτοκινήτου

Προφανές, όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ειδικότερα το σύστημα κλιματισμού / αερισμού, ψύξης του κινητήρα, τα φρένα, τα ελαστικά και φυσικά, τα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες, που θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.

Τα απαραίτητα για τον χειμώνα

Στο χώρο αποσκευών πάντα θα πρέπει να έχετε ένα ζευγάρι αλυσίδες συμβατές με το μέγεθος των τροχών του αυτοκινήτου. Κάντε πρόβα τοποθέτησης όταν τις αγοράσετε, για να μην «ψάχνεστε» στους -10, με το χιόνι να σας «σπάει» τα χέρια. Ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, ξηρά τροφή, γάντια, φακός, καλώδια σύνδεσης με άλλη μπαταρία, γερά ρούχα και όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο (τρίγωνο, πυροσβεστήρας, φαρμακείο, ανακλαστικό γιλέκο), συμπληρώνουν το «σακίδιο επιβίωσης» για τα δύσκολα!

Μειώστε ταχύτητα

Κρατήστε απόσταση από τα κινούμενα αυτοκίνητα εμπρός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: GAZZETTA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!