Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ζημιές για την Airbus το 2019
[Euronews]: Ζημιές για την Airbus το 2019

[Euronews]: Ζημιές για την Airbus το 2019

Χρονιά αναταράξεων ήταν το 2019 για τον κορυφαίο κατασκευαστή αεροσκαφών της Ευρώπης.

Παρόλο που η Airbus κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων, τα αποτελέσματά της βρέθηκαν «στο κόκκινο», κυρίως εξαιτίας του «τσουχτερού» εξωδικαστικού διακανονισμού με τις αρχές της Γαλλίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που κατηγορούσαν την εταιρεία για δωροδοκίες και διαφθορά.

Κατά συνέπεια, ενώ τα λειτουργικά έσοδα της Airbus άγγιξαν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά από μια σειρά απρόβλεπτων δαπανών η εταιρεία κατέγραψε τελικώς ζημία ύψους 1,36 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι στόχος της Airbus είναι να βάλει πίσω της τις κακές πρακτικές του παρελθόντος.

«Πέρυσι αντιμετωπίσαμε κάποιες σημαντικές προκλήσεις. Καταρχάς, τη συμμόρφωση. Τον περασμένο μήνα φτάσαμε σε τελική συμφωνία με τις γαλλικές, τις αμερικανικές και τις βρετανικές αρχές για τις έρευνες στην Airbus. Συμφωνήσαμε να καταβάλουμε πρόστιμα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, συν τους τόκους και τα έξοδα. Αυτό είναι το τίμημα γι’ αυτές τις πρακτικές του παρελθόντος και για να προχωρήσουμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο Γκιγιόμ Φορί.

Μέσα στο 2019 η εταιρεία παρέδωσε 14 από τα μεταγωγικά αεροσκάφη A400m. Όμως το πρόγραμμα αντιμετωπίζει προβλήματα, με κυριότερο το γερμανικό εμπάργκο πωλήσεων στη Σαουδική Αραβία.

«Συνολικά, τα πρόστιμα από τις συμφωνίες και αυτά τα επιπλέον έξοδα για το A400m ώθησαν τα αποτελέσματα του 2019 σε καθαρή ζημία, κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά την ελεύθερη ταμειακή ροή το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!