Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βρυξέλλες: Δράση κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
[Euronews]: Βρυξέλλες: Δράση κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

[Euronews]: Βρυξέλλες: Δράση κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ένας σταθμός μέτρησης της ποιότητας του αέρα στις Βρυξέλλες είναι το σύμβολο μιας δικαστικής και υγειονομικής μάχης. Η ειδική συσκευή έχει τοποθετηθεί σε έναν κύριο άξονα κυκλοφορίας. Η βελγική πρωτεύουσα έχει 11 συνολικά σταθμούς. Η ατμοσφαιρική ρύπανση μετριέται κάθε 10 δευτερόλεπτα, 24 ώρες το 24ωρο.

Η Αν Σεϊμόλ, αρμόδια ενός τέτοιου σταθμού εξηγεί: «Μόλις ο αέρας αναρροφάται μέσα στον αγωγό, φτάνει στον αγωγό που βρίσκεται στον σταθμό. Αυτός ο αγωγός μεταφέρει αέρα σε όλους τους αναλυτές που μετρούν τους ρύπους. Συνεπώς τι μετράμε; κυρίως, το διοξείδιο του αζώτου που είναι αυτή τη στιγμή ο προβληματικός ρύπος από την άποψη της ευρωπαϊκής οδηγίας. Δεν τηρούμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τον συγκεκριμένο ρύπο».

Πολίτες καταγγέλλουν την ύπαρξη αυτών των σταθμών σε όλη την πόλη. Ορισμένοι βρίσκονται μακριά από τις οδικές αρτηρίες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη ακριβή αποτελέσματα. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα του αέρα, η πόλη των Βρυξελλών μπορεί να κάνει περισσότερα.

Ο επιστήμονας Φιλίπ Μαέτζ, τονίζει: «Η ποιότητα του αέρα στις Βρυξέλλες μπορεί να ειπωθεί ότι βρίσκεται κάπου στη μέση. Δεν είναι ούτε πολύ κακή ούτε πολύ καλή, δηλαδή αν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα που ορίζονται στις ευρωπαϊκές οδηγίες, εμείς δεν είμαστε σε τόσο κακό επίπεδο. Σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα γίνονται σεβαστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!