Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βrexit: Βρετανοί εβραίοι θέλουν να αποκτήσουν ξανά τη γερμανική υπηκοότητα
[Euronews]: Βrexit: Βρετανοί εβραίοι θέλουν να αποκτήσουν ξανά τη γερμανική υπηκοότητα

[Euronews]: Βrexit: Βρετανοί εβραίοι θέλουν να αποκτήσουν ξανά τη γερμανική υπηκοότητα

Γερμανική υπηκοότητα ζητούν μετά το Brexit εκατοντάδες εβραίοι της Βρετανίας που οι πρόγονοί τους ή οι ίδιοι εκδιώχθηκαν από τους ναζί.

Πρόκειται για οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Γερμανία και βρέθηκαν στη Γηραιά Αλβιώνα. Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι απόγονοι εκείνων που έφυγαν για να γλιτώσουν από τον ναζισμό θέλουν να αποκτήσουν γερμανικό διαβατήριο.

«Μετά το Brexit, συνειδητοποίησα πόσα έχουμε να χάσουμε. Είναι πιθανόν εγώ και η οικογένεια μου να μην μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε σε 27 χώρες της Ευρώπης. Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν θα χρειάζεται να παραδώσω το βρετανικό μου διαβατήριο για να αποκτήσω γερμανικό και ότι δεν πρέπει αναγκαστικά να ζήσω στη Γερμανία και να μάθω γερμανικά, μου φαίνεται πως δεν έχω κάτι να χάσω. Για εμένα είχε να κάνει λιγότερο με το να πω αντίο στη Βρετανία και να στραφώ στην Ευρώπη», ανέφερε ο συγγραφέας Τόμας Χάρντινγκ που έχει στην κατοχή του το γερμανικό διαβατήριο του παππού του.

Το νομικό πλαίσιο στη Γερμανία επιτρέπει στους απόγονους των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από τους ναζί να αποκτήσουν και πάλι τη γερμανική υπηκοότητα, την οποία τους στέρησαν τις δεκαετίες του 1930 και 1940.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!