Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βρετανία: Οι Ευρωεκλογές που «δεν έπρεπε να γίνουν»
[Euronews]: Βρετανία: Οι Ευρωεκλογές που «δεν έπρεπε να γίνουν»

[Euronews]: Βρετανία: Οι Ευρωεκλογές που «δεν έπρεπε να γίνουν»

Εν μέσω Brexit και πολιτικής αβεβαιότητας οι Βρετανοί προσήλθαν στις κάλπες σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να συμμετάσχουν.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας μένει πίσω σε σχέση με τα πολιτικά γεγονότα που είναι σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις πρωτοβουλίες βουλευτών και υπουργών για την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία και τα σενάρια για νέες παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης.

Οι Βρετανοί που ακόμα δεν έχουν αποχωρήσει από την ΕΕ καλούνται να εκλέξουν 73 ευρωβουλευτές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του Brexit υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ θα εξασφαλίσει από το 30 μέχρι το 40% των ψήφων, ξεπερνώντας έτσι το άθροισμα των ποσοστών των δύο μεγάλων Κομμάτων, του Συντηρητικού και του Εργατικού.

«Αν τελικά αποχωρήσουμε, κάτι που προτείνουν να γίνει τον Οκτώβριο, στα τέλη Οκτωβρίου, τότε πρόκειται για τη μεγαλύτερη σπατάλη χρημάτων στην ιστορία. Αν δεν αποχωρήσουμε τότε ψηφίζει κανείς σήμερα πραγματικά;» δήλωσε ένας κάτοικος του Λονδίνου.

«Επειδή έλεγαν ότι θα αποχωρήσουμε κάποια συγκεκριμένη στιγμή και επειδή δεν έχουμε αποχωρήσει πρέπει να κάνουμε τώρα αυτές τις εκλογές. Δεν θα έλεγα ότι είναι γελοίο, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε; Οι πολιτικοί και αυτοί που επιλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν είναι εκείνοι που πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση» συμπλήρωσε μια κάτοικος της βρετανικής πρωτεύουσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!