Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βρετανία: Αντιδράσεις για τους όρους του διαζυγίου με την ΕΕ
[Euronews]: Βρετανία: Αντιδράσεις για τους όρους του διαζυγίου με την ΕΕ

[Euronews]: Βρετανία: Αντιδράσεις για τους όρους του διαζυγίου με την ΕΕ

Εκ διαμέτρου αντίθετο με το πανηγυρικό κλίμα στις Βρυξέλλες είναι το κλίμα στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας Βρετανίας – ΕΕ .

Αρνητικοί στις εξελίξεις είναι ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Είμαι μια ημέρα που ο πρωθυπουργός έκανε μια συμφωνία με την ΕΕ, που δεν μας δίνει την πλήρη ελευθερία κίνησης ανάμεσα σε Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία, γιατί δημιουργεί τελωνειακή συνοριακή ένωση στην Ιρλανδική Θάλασσα και δεύτερον δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εκφράσαμε κατά τη διάρκεια της θητείας της Τερέζα Μέι και προκαλεί αστάθεια στα δικαιώματα και τις προστασίες δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αντίθετοι με τη συμφωνία είναι και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που τάσσονται κατά του Brexit χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συμφωνία χειρότερη από εκείνη της Τερέζα Μέι.

«Ο Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε προσπαθώντας να επιβάλει μια νέα συμφωνία στη χώρα και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Για αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει και πάλι ο λαός» δήλωσε η Τζο Σουίνσον, επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Η συμφωνία έχει απορριφθεί και από την Σκωτία, όπου το Εθνικιστικό Κόμμα ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι θα την καταψηφίσει.

Το πιο κρίσιμο όχι όμως έρχεται από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, χωρίς τις 10 ψήφους του οποίου ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!