Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Βουλή εκλέγει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
[Euronews]: Η Βουλή εκλέγει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

[Euronews]: Η Βουλή εκλέγει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Η ελληνική Βουλή ψηφίζει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία καθώς η πρόταση του πρωθυπουργού έγινε αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το Κίνημα Αλλαγής.

Εκτός απροόπτου θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία καθώς θα συγκεντρώσει περισσότερες από τις 200 βουλευτικές ψήφους που απαιτούνται κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Όχι στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να πουν το ΚΚΕ, το Μέρα25 και η Ελληνική Λύση.

Το προφίλ της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Η πρώτη γυναίκα που κατάφερε πριν 15 μήνες να αναρριχηθεί στην ανώτατη βαθμίδα του ανώτατου ελληνικού διοικητικού δικαστηρίου, του Συμβουλίου της Επικρατείας, έμελλε να γίνει και η πρώτη Ελληνίδα πρώτη πολίτης της χώρας, διαδεχόμενη τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι συνάδελφοι της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον χώρο της Δικαιοσύνης δεν στέκονται ωστόσο στο γεγονός ότι είναι γυναίκα αλλά στο γεγονός ότι ήταν μια αξιόλογη δικαστική υπάλληλος που εκτιμούν μετά βεβαιότητας ότι θα ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα. Για αυτόν τον λόγο υποστηρίζουν ότι είναι μια ιδαίτερα επιτυχημένη επιλογή για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Διαζευγμένη, μητέρα ενός παιδιού, μένει στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μεταξουργείο. Έλκει ωστόσο την καταγωγή της από την ακριτική Θράκη. Από τον οικισμό της Σταυρούπολης, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Ξάνθης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!