Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βερολίνο – Μελβούρνη – Σίδνεϊ: Διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή
[Euronews]: Βερολίνο – Μελβούρνη – Σίδνεϊ: Διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή

[Euronews]: Βερολίνο – Μελβούρνη – Σίδνεϊ: Διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή

Βερολίνο – Μελβούρνη – Σίδνευ. Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στη γερμανική πρωτεύουσα, ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Siemens και ζήτησαν να απεμπλακεί από τα ορυχεία Αντάνι στην Αυστραλία. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι εκπομπές άνθρακα συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Την ίδια ώρα στη Μελβούρνη, χιλιάδες Αυστραλοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, την ώρα που πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε πολλές περιοχές.

Μεγάλοι δρόμοι στο Σίδνεϊ είχαν κλείσει από τους διαδηλωτές που φώναζαν «Ο ScoMo (τα αρχικά το ονόματος του Σκοτ Μόρισον) πρέπει να φύγει», ενώ άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Δεν υπάρχει κλίμα Β’» και «Σώστε μας από την κόλαση». Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Καμπέρα, όπου η ατμόσφαιρα ήταν τόσο τοξική στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, όπου η πόλη βρέθηκε στις πρώτες θέσεις του καταλόγου με τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα.

Στη Μελβούρνη μεγάλο πλήθος αψήφησε την έντονη βροχή και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας για να βγει στους δρόμους κρατώντας πανό και φωνάζοντας «Απολύστε τον ScoMo» και «Κάντε τα ορυκτά καύσιμα να περάσουν στην ιστορία».Ο Μόρισον έχει απορρίψει επανειλημμένα τις επικρίσεις ότι η κυβέρνησή του δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB ότι έχει απογοητευθεί που οι πολίτες συνδέουν την κρίση των πυρκαγιών με τους στόχους της Αυστραλίας για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!